Varoddprisen for 2017 tildelt Bico Bygg og Innredning As

Varodds tradisjonsrike julelunsj, hvor blant annet tre samarbeidsbedrifter nomineres til årets Varoddpris, fant sted i Rigedalen 41 tirsdag 5. desember kl 12.00 – 14.30. I år ble lokalene til Varodd Kantine & bageri benyttet, og det var dekket på til 130 inviterte gjester.

Årets julelunsj ble startet med informasjon rundt Varodds selvutviklingskurs for unge voksne, Frog Online Identity. Byggmester Øyvind Bakkevold og Peter Holm fra Carlsen Fritzøe Handel As fortalte hvorfor de har valgt å sponse kursplasser på Frog slik at unge voksne får delta på selvutviklingskurset og ser nye muligheter. Tidligere Frogdeltaker, Marin Kristine Øvland, fortalte på en gripende måte om hennes liv før og etter Frog. Byggmester Øyvind Bakkevold oppfordret flere bedrifter til å sponse Frogplasser for unge voksne, les mer om sponsing av kursplasser for næringslivet blant annet gjennom tidligere reportasje i SPENN

De tre nominerte bedriftene til årets Varoddpris var Bico Bygg og Innredning As, Respons og Logistikkhuset samt Strømmes. Fylkesordfører Terje Damman fikk det ærefulle oppdraget med å dele ut årets Varoddpris, den syvende i rekken, som for 2017 gikk til Bico Bygg og Innredning As!

Bico har gjennom de siste årene tilbudt praksisplasser i varierende størrelser, avdelinger og forskjellige prosjekter. Bare i år har de tilbudt lønnet arbeid til to personer og hatt flere i praksis. Bedriften har et svært godt og inkluderende arbeidsmiljø, de har positive ansatte og fokus på å finne  det som virker best for hver enkelt og hvem av de ansatte som passer best sammen i team. De har i tillegg et svært godt samarbeid med opplæringskontoret og har gitt lærlinger mulighet for god opplæring og fagutdanning. Bedriften er opptatt av å ta samfunnsansvar i forhold til inkludering generelt og for lærlinger spesielt. De har i det siste presentert nye muligheter for utviklende samarbeid og vi takker på vegne av våre jobbsøkere for engasjement og kreativitet.

Varodd Kantine & bageri serverte nydelig tapas med julens smaker før årets spesielt inviterte gjest, Ada Sofie Austegaard, holdt et inspirerende foredrag om å sette seg mål og nå de. Hun fortalte om målet til Stine Sofies Stiftelse, som er «En barndom uten vold». Ada Sofie snakket også varmt om Stine Sofie Senteret som er et kurs- og mestringssenter for voldsutsatte barn. Der jobbes det med traumeforståelse, skape nye fortellinger, lekens betydning, opplevelser, trygghet, mestring samt styrken i fellesskapet. Hittil har senteret vært besøkt av 450 barn – les gjerne mer om Stine Sofies Stiftelse her.

Varodd takker alle sine viktige samarbeidspartnere for stor innsats i året som har gått med å få folk i jobb, og for en fin avslutning av året, vi ser frem til det videre gode samarbeidet i 2018.

IMG_0240

Byggmester Øyvind Bakkevold til høyre og Peter Holm fra Carlsen Fritzøe sponser kursplasser på Frog for unge voksne.

IMG_0249

Tidligere Frog-deltaker, Marin Christina Øvland, forteller om livet før og etter selvutviklingskurset Frog Online Identity.

IMG_0265

En av de nominerte til Varoddprisen 2017, Respons og Logistikkhuset.

IMG_0267

En av de nominerte til Varoddprisen 2017, Strømmes.

IMG_0289

Ada Sofie Austegaard med et inspirerende og gripende innlegg om å sette seg mål og nå dem, gjennom arbeidet i Stine Sofies Stiftelse.

IMG_0279

En av de nominerte til Varoddprisen 2017, og årets vinner! – Bico Bygg og Innredning AS. Fylkesordfører Terje Damman til venstre deler ut prisen.